Kremacija yra viena iš populiariausių laidotuvių pasirinkimų, tačiau daugelis žmonių vis dar nesupranta, kaip šis procesas vyksta ir kiek jis kainuoja. Šiame straipsnyje aptarsime kremacijos procesą, išlaidas, alternatyvas bei kitus svarbius dalykus, kuriuos reikia žinoti apie šią laidotuvių paslaugą.

Kremacijos procesas

Kremacija yra procesas, kurio metu mirusiojo kūnas yra deginamas specialioje krematoriumo įrenginio viduje. Procesas gali trukti nuo 2 iki 4 valandų, priklausomai nuo mirusiojo kūno dydžio ir kitų faktorių. Po kremacijos visi likučiai yra surenkami į specialią urną ir perduodami mirusiojo šeimai.

Kremacijos išlaidos

Kremacijos išlaidos gali skirtis priklausomai nuo pasirinktos kremacijos įstaigos, tačiau vidutinės kainos svyruoja nuo 400 iki 1000 eurų. Kainą gali padidinti papildomos paslaugos.

Kremacijos pradžia ir istorija

Kremacija kaip laidotuvių pasirinkimo galimybė yra paplitusi ne vienoje pasaulio šalyje. Senovės Graikijos ir Romos civilizacijos taip pat naudojo kremacijos praktiką. Tačiau krikščionių religijos įtaka sukėlė kremacijos draudimą. Tik nuo XX amžiaus vidurio kremacija tapo populiari laidotuvių paslauga.

Visgi, verta paminėti, kad Lietuvoje kremacija yra pakankamai nauja praktika. Pirmasis krematoriumas Lietuvoje buvo pastatytas 2003 metais, o pirmąsias kremacijas Lietuvoje atliko 2004 metais.

Apibendrinant, kremacija yra viena iš populiariausių laidotuvių pasirinkimo galimybių, kuri yra paprasta ir efektyvi. Tai yra puiki alternatyva tradicinėms laidotuvėms ir gali būti pasirinkta remiantis asmeniniais pageidavimais. Svarbu žinoti, kad kremacijos išlaidos gali skirtis priklausomai nuo kremacijos įstaigos ir pasirinktų papildomų paslaugų.